Jurre de Vos

Geboren en getogen op een zorgboerderij, zit het sociaal boeren mij in het bloed. Na vele jeugd- en vakantiebaantjes op de boerderij heb ik gestudeerd aan de Hogere Agrarische School in Den Bosch, opleiding Dier- en Veehouderij. 

Na een aantal jaren werken in de biologische melkveehouderij kwam ik erachter dat ik het sociale onderdeel miste. Vervolgens ben ik zes jaar mede-eigenaar geweest van een mooi biodynamisch landbouw-zorgbedrijf in Zuid-West Drenthe. Omdat het Westen van het land een grote aantrekkingskracht bleef houden op mij en mijn vrouw Hanna, en omdat wij de kans van ons leven kregen om op een prachtige plek onder de rook van Amsterdam een biologische melkveehouderij op natuurgrond over te nemen, ben ik sinds kort boer op Boerderij Achtervennen. Deze plek wil ik delen met mensen die willen ontdekken waar hun kracht ligt. Dit doe ik door mijn alledaagse boerderijwerk gezamenlijk aan te pakken, leidend door het seizoen en dat wat op ons pad komt. Daarbij waarderen wij uw ideeën en inbreng.

Dr. Dorien Nieman

De menselijke psyche heeft me altijd geboeid. Hoe kan je een mens begrijpen? Ik denk met een combinatie van psychologie, filosofie en kunst. En door heel goed te luisteren naar wat mensen vertellen als ze in een psychische crisis terecht komen, naar wat ze helpt om te groeien. Wat ik geleerd heb in 20 jaar werken als klinisch psycholoog en onderzoeker op de afdeling psychiatrie van Amsterdam Universitair Medische Centra (locatie AMC) heb ik samengevat in het boek Prevention in Mental Health Care: Time for a new approach. Klik voor een samenvatting/recensie hier 

Je hoeft niet gepromoveerd te zijn om te begrijpen dat het voor mensen wezenlijk is er te mogen zijn zoals je bent, echt contact te hebben met anderen en jezelf, in het NU te zijn omdat het leven zich alleen daar afspeelt, liefst in een mooie, groene omgeving. Ik hoop er door mijn professionele maar ook persoonlijke ervaring aan bij te kunnen dragen dat Landerij BuitenGewoon een plek wordt die hier de voorwaarden voor schept.

Drs. Marieke Speear

Met mijn 20 jaar ervaring in de zorg, waarvan 16 jaar als huisarts (BIG 49050346201) en enkele jaren als coach, is de tijd nu rijp om een grote droom te verwezenlijken op Landerij BuitenGewoon. 
Ik zou graag op verschillende manieren bij willen dragen, dat mensen zich meer gaan afstemmen op hun eigen lichaam en luisteren naar wat dit nodig heeft. In plaats van de eigen behoeftes zoveel mogelijk te plooien naar de verwachtingen van de ander.
Mensen hebben vaak overlevingsmechanismen. Wanneer je deze laat bestaan, ben je aan ‘het overleven’ in plaats van ‘aan het leven’. Het streven is de (traumatische) ervaring die vaak ten grondslag ligt aan je overlevingsstrategie, een plek te geven. 
Mijn ervaring als coach en huisarts uit de reguliere westerse geneeskunde combineer ik met oosterse zienswijzen om mensen dichterbij hun innerlijke kompas te brengen.
Mindfulness is hier een voorbeeld van, waarbij de westerse cognitieve technieken worden geïntegreerd met de oosterse meditatietechnieken. Dit doe ik met ondersteuning van RAIN, een methode waarbij herkennen, toestaan, onderzoeken en non-identificatie de belangrijkste vier stappen naar bewustwording en heling zijn.